MedMera Bank

Centralt funktionsansvarig/Risk & Compliance Manager till MedMera Bank

MedMera Bank är ett helägt dotterbolag till KF. Sedan 2007 bedriver MedMera Bank bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn.

 

MedMera Banks uppdrag är att leverera medlemsnytta till kunderna och affärsnytta till Coop-butikerna och därigenom skapa lönsamhet som säkrar bankens framtid. Detta uppfyller MedMera Bank genom att erbjuda konsumentkooperationens 3,4 miljoner medlemmar ett brett utbud av finansiella tjänster och produkter. Förutom Coop MedMera Betalkort som bland annat består av MasterCard-kort som kan användas i hela världen erbjuder banken kontoprodukter, privatlån och inköpskort för juridiska personer.

 

Vi söker nu en Centralt funktionsansvarig/Risk & Compliance Manager (CFRC) till vårt huvudkontor i Stockholm.

Din roll

Som CFRC kommer du ges stora möjligheter att sätta din prägel på rollen samt erhålla djup kännedom om bankens väsentliga affärsområden vilket med tiden innebär spännande utvecklingsmöjligheter. Vidare kommer du vara med och påverka bankens sätt att göra affärer och delta i utvecklingen av nya produkter och system. 

Du kommer att arbeta operativt och verksamhetsnära i första linjen och ansvara för implementering och uppföljning av för banken relevanta regelverk. I din roll ingår också att vara centralt funktionsansvarig AML vilket innebär att du stödjer den tillståndspliktiga verksamheten i frågor som rör penningtvätt och finansiering av terrorism. Du rapporterar till CFO men arbetar nära bankens kontrollfunktioner i andra linjen.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att innefatta följande:

  • Tillse att det finns riktlinjer, kontroller och förfaranden som effektivt hanterar risker för penningtvätt och finansiering av terrorism.
  • Ansvara för att utbilda verksamheten i frågor som rör penningtvätt och finansiering av terrorism samt rapportera misstänka aktiviteter till Polismyndigheten. 
  • Tillse att de risker, primärt operativa men också finansiella, som är förenade med bankens verksamhet identifieras, hanteras och rapporteras.
  • Föreslå förändringar som medför att banken förbättrar riskhantering och arbetar i enlighet med gällande regelverk.
  • Bevaka regelförändringar.
  • Utforma effektiva och relevanta rutiner och processer samt ge råd och stöd till verksamheten.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med högskoleexamen och som har minst 3-5 års erfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter från bank- eller kreditmarknadsbolag. Du har arbetat antingen som centralt funktionsansvarig AML eller i nära anslutning till en sådan funktion. Då tjänsten är operativ och placerad i första linjen är det också viktigt att du har erfarenhet av, och trivs med, att arbeta ute i affärsverksamheten.

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är handlingskraftig, initiativrik och driven samt besitter god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vidare måste du besitta hög integritet och vara resultat- och leveransorienterad samt i ditt arbetssätt vara noggrann och strukturerad.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: ron.cohen@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Ron Cohen på tfn 073-518 51 88.

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från MedMera Bank

Alla jobb hos MedMera Bank

Liknande jobb Centralt funktionsansvarig/Risk & Compliance Manager till MedMera Bank