Malmö stad

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd, socialtjänst Innerstaden

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Arbetsbeskrivning

På enhet ekonomiskt bistånd arbetar drygt 60 medarbetare fördelat på fem sektioner med inriktning administration, mottag/ungdom, arbetsmarknad och rehab. 
Vi söker nu engagerade och nyfikna socialsekreterare till två sektioner; vårt mottagsteam och vår Rehabsektion. Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. 

Dina arbetsuppgifter inom Rehabsektionen blir: 


- Att bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen 
- Att tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet självförsörjning 
- Att erbjuda råd och stöd 
- Att tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd 

Dina arbetsuppgifter inom Mottagsteamet blir: 
- Att ta emot ansökningar om ekonomiskt bistånd från nya sökande och vägleda dessa rätt i organisationen 
- Att erbjuda råd, stöd och vägledning till medborgare i ekonomisk utsatthet 
- Att bedöma och utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen avseende engångansökningar från självförsörjande personer 
- Att tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt i Mottaget 
Det är ett spännande arbete med mycket omväxling och olika uppdrag som ger en stor variation på arbetsuppgifterna varje dag. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens utveckling som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt, för att erbjuda ett professionellt socialt arbete. 

Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI (motiverande intervju) och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Om du har erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne är det meriterande. 

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har grundläggande datakunskaper. Erfarenhet av Procapita och grundutbildning i MI är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete. 

Du behöver kunna sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Vidare har du god organisatorisk och administrativ förmåga. Vi vill att du arbetar utifrån en helhetssyn och är motiverande i ditt arbetssätt. 

Som person ser vi gärna att du är nyfiken och har ett stort engagemang för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd och med människor i en föränderlig situation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i team. 

Välkommen till ett spännande och utvecklande arbete inom socialtjänsten! 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid.  

Tillträde: Tillträde från den 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 4. Annonsen avser både tillsvidare och vikariat.


Ansökan

Ansök senast: 2017-06-30

Referensnummer: 38/17-176

 

Kontaktpersoner

 • Frida Johansson
 • Sektionschef Mottag/Ungdom
 • 040-34 61 24
 • Terés Macas Gasmi
 • Sektionschef Rehab
 • 040-34 48 30

Fackliga företrädare

 • Martin Facks
 • Akademikerförbundet SSR
 • 040-34 59 14
 • Karin Krantz
 • Vision
 • 0709-820224

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd, socialtjänst Innerstaden