Malmö stad

Socialsekreterare för familjehem

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i Öster har cirka 180 medarbetare, där alla arbetar för att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, ungdomar, vuxna eller familjer i området, som är i behov av kontakt med oss. Vi är stolta över den kunskap och engagemang som finns hos oss, där klienten alltid är i fokus. 

Till enheten Barn och Familj – Myndighet, Familjehemssektionen söker vi nu dig som vill vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna. Enheten är uppdelad i fyra sektioner; Mottag- och Utredningssektionen, Barnsektionen, Ungdomssektionen och Familjehemssektionen. I Familjehemssektionen arbetar familjehemssekreterare, som är socialsekreterare för familjehemmen, och barnsekreterare, som är socialsekreterare för de familjehemsplacerade barnen. 

Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. 

Vi är en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Är du vår nya kollega? 

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare inom Familjehemssektionen arbetar du med barn och ungdomar placerade i familje- och jourhem. I arbetet ingår att göra hembesök och uppföljningar samt att rekrytera nya familje- och jourhem. En viktig del av arbetet är att ge ett bra stöd och handleda familjehemmen så att de på bästa sätt kan tillgodose barnets behov av vård samt kan hantera intressekonflikter. 

Arbetet innebär att lösa komplexa och sammansatta problem med hjälp av lagstiftning, riktlinjer och praxis. Arbetet innefattar också myndighetsutövning såväl som dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års kvalificerad erfarenhet av arbete med barn och unga och utredningsarbete enligt Socialtjänstlagen och Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. I arbetet kommer du att träffa människor med olika erfarenheter och historia och därför är det viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt. Du förstår och förmår även att förmedla information till både familjehemmen och till det enskilda barnet. 

Specialistkunskap krävs inom området barns utveckling och uppväxtvillkor samt kunskap i att utveckla familjehemmens förmåga att möta det specifika barnets behov. 

Vidare har du förmåga och kunskap att utreda och göra bedömningar samt att lösa komplexa och sammansatta problem. Arbetet styrs av lagstiftning, riktlinjer och praxis och du kommer att arbeta i hög grad av självständighet genom handledning av familjehem. 

Vi förutsätter att du kan formulera dig väl i både tal och skrift samt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-05-23

Referensnummer: 02/17-176

 

Kontaktpersoner

  • Tanya Ucar Moriarty
  • Sektionschef
  • 0709-341028

Fackliga företrädare

  • Visions Malmö-avdelning
  • Vision
  • 040-304830
  • Josef Håkansson
  • SSR
  • 040-345640

Övrigt

Löpande urvalsarbete och intervjuer sker under ansökningstiden. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Socialsekreterare för familjehem