Malmö stad

Rektor till Sofielundsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 900 elever. Tillsammans med 5 200 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Sofielundsskolan ligger i utbildningsområde Innerstaden. Vi har idag cirka 520 elever i årskurs F-9, varav drygt 220 är inskrivna på fritidshem. 
Skolan är nyligen ombyggd och totalrenoverad. Vi kan erbjuda dig en inspirerande arbetsplats där vi sätter eleven i fokus. 
På Sofielundsskolan präglas arbetet av en positiv elevsyn och höga förväntningar. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt i alla verksamheter då vi har en språklig mångfald hos eleverna. 

Vårt mål är att tillsammans med föräldrar och elever skapa en god verksamhet med hög kunskapsnivå och stor social kompetens som ger våra elever de bästa förutsättningar för att skapa Varje elevs bästa skola! 

Som rektor på Sofielundsskolan kan du, tillsammans med andra, göra skillnad varje dag! 

Arbetsbeskrivning

Till Sofielundskolan söker vi en rektor för att leda, driva och utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med tre biträdande rektorer och ca 80 medarbetare på skolan. 

Som rektor förmedlar du positivitet och grundar för stolthet och glädje på skolan. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och mod. 
Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar utifrån gällande styrdokument samt Malmö stads uppdragsbeskrivning för rektor. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom skolenheten. På uppdrag av utbildningschef kan du också ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. 
Rektor förväntas att tydligt kommunicera mål och resultat, ha höga förväntningar på elever, personal och sitt eget uppdrag. 
Tillsammans med medarbetarna utvärderar rektor systematiskt skolans framsteg och leder medarbetare att ta ansvar för att nå skolans vision och mål för alla elever. 
Rektors uppdrag är att organisera elevers och medarbetares lärande och utveckla undervisningens kvalitet för hög måluppfyllelse. Organisationen ska präglas av kollegialt lärande, där kunskaper och erfarenheter sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. 
Du som rektor förväntas visa initiativkraft, uthållighet och effektivt stimulera meningsfulla förändringar. 
Tillsammans med övriga chefer och ledare i grundskoleförvaltningen ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. 
Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet. 


Kvalifikationer

Du har en grundläggande pedagogisk utbildning och är väl uppdaterad på aktuell skolforskning och skolutvecklingsteori. Vi ser helst att du har erfarenhet som rektor men kravet är ledarerfarenhet som biträdande rektor eller likställt ledaruppdrag. Det är meriterande om du har en genomförd rektorsutbildning samt ledarerfarenhet från skola för åk F-9 inklusive fritidsverksamhet. 

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar och att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. 

Som person är du trygg, stabil och strukturerad. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att delegera. Du är bra på att lyfta dina medarbetare och få dem att växa och ser prestigelöshet som en framgångsfaktor. 

Du skapar intresse, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och kolleger. Du är modig och utmanande i ditt ledarskap. Du är en god lagspelare och inspireras av att arbeta tillsammans med andra. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete effektivt 

Välkommen med din ansökan! 


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde augusti 2017 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-07-30

Referensnummer: 171-17-0556

 

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Du söker denna tjänst digitalt, genom Malmö stads hemsida malmo.se, offentligajobb.se eller platsbanken.se. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registrerats i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällade på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Vid frågor angående rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-konsult Anna Cronqvist, 0768-715147 fram tom 30 juni.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 juli . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Rektor till Sofielundsskolan