Malmö stad

HR-konsult till fritidsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Fritidsförvaltningen – en aktiv förvaltning 
Fritidsförvaltningen är kommunens centrala förvaltning för fritidsfrågor. Förvaltningen arbetar för att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Malmö ska vara en attraktiv fritidsstad med ett rikt föreningsliv och ett varierat utbud av fritidsaktiviteter i kommunens alla delar. Fritidsförvaltningen driver idrotts- och fritidsanläggningar, planerar och genomför större idrotts- och fritidsevenemang, informerar om och marknadsför fritidsverksamhet samt driver ett 20-tal fritidsgårdar och mötesplatser. Förvaltningen arbetar också med service gentemot föreningslivet genom att bland annat bevilja föreningsbidrag, fördela aktivitetslokaler samt utbilda och stötta föreningar. 

Arbetsplatsen – administrativa avdelningen 
Tjänsten som HR-konsult ligger under administrativa avdelningen som har till uppgift att vara ett stöd till övriga verksamheter. På avdelningen arbetar för nuvarande åtta personer inom HR, nämnds- och verksamhetsplanering samt kansli. På HR-funktionen arbetar två konsulter och två administratörer.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-konsult på fritidsförvaltningen arbetar du proaktivt, nära verksamheterna för att ge professionellt chefsstöd i HR-frågor som t.ex. arbetsrätt, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, lönebildning samt jämställdhet och mångfald. Du arbetar nära verksamheterna med stort fokus på stöd och service. 

Under hösten behöver vi förstärkning av en person som kan stötta övriga medarbetare i ovanstående frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med HR/PA inriktning eller liknande. Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete är detta meriterande. Har du tidigare erfarenhet från yrket från en offentlig verksamhet och har arbetat med lönebildning och rekrytering ser vi även detta som meriterande. 

Du trivs med att arbeta i en dynamisk miljö, i ett högt tempo med många olika frågeställningar. Du har god förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. HR-relaterade IT-kunskaper är meriterande såsom t.ex. Personec P, vårt personalsystem HRutan och Visma Recruit. 

Som person är du drivande, prestigelös, kommunikativ och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. 

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete och du blir delaktig i en förvaltning som arbetar med positiva frågor som samhällsengagemang och meningsfull fritid. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

För frågor om tjänsten under sommaren: 
Yvonne Gustafsson: Tillgänglig på e-postadress yvonne.gustafsson@malmo.se v. 25-26, därefter på telefon. 
Johanna Wikelo, SACO: Tillgänglig v. 25-26. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid.  

Tillträde: 2017-08-15. Eller enligt överenskommelse. 

Tidsbegränsat till: 2017-12-31. Allmän visstidsanställning. 

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-07-09

Referensnummer: 040-2016-60

 

Kontaktpersoner

  • Yvonne Gustafsson
  • Avdelningschef
  • 0734-39 37 97
  • 040-34 28 32

Fackliga företrädare

  • Johanna Wikelo
  • SACO
  • 040 - 34 26 91

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 9 juli . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb HR-konsult till fritidsförvaltningen