Malmö stad

HR chef – som med mod tar sig an att lösa de stora gåtorna!

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi 1 500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. 

Vi sitter centralt i Malmö med goda möjligheter till pendling.

Arbetsbeskrivning

Som en del av Ledningsgruppen inom förvaltningen företräder du HR och får vara med och påverka stort. Du leder en HR-avdelning på 8 personer och tillsammans ser ni till att stötta cheferna och höja kompetensen inom förvaltningen. 

Då detta både är en politiskt styrd organisation, samt är en personalintensiv förvaltning innebär det stor variation i vardagen. Lika väl som du driver de stora strategiska frågorna kan du komma att släcka en del bränder. I din roll innebär även att du hanterar ett stort kontaktnät och ser till att goda samarbeten uppstår med bland annat fackföreningar. 

Den största frågan som ligger på ditt bord är dock pusslet kring kompetensförsörjning. Inom skolan blir kraven allt högre, och tillgången på personal och lärare lägre. Då krävs det innovation, samt att nya roller och förändring av gamla kommer på plats. Målet är att finna lösningarna, vara i framkant och visa vägen för övriga landet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR, samt har flera års erfarenhet som HR-chef och därmed även väl förtrogen med lagar och regler inom området. 

För att lyckas i denna roll krävs det att du kommer från en större organisation där personalen stått i fokus och du därmed fått arbeta innovativt för att lösa strategiska kompetensfrågor. 

Har du en passion och intresse för att vara med och utveckla utbildningssektorn samt tror på att digitaliseringen är framtiden är det ett stort plus. 

Som person ser vi att du har en stor portion mod, då du både är strategiskt och vågar fatta tuffa beslut. Du ser målet och anser att vinsterna där är värd den ibland gropiga vägen dit. Ditt ledarskap präglas av närvaro och du visar mer än gärna vägen. Du tror på din omgivning och en atmosfär byggd på tillit är viktig för dig. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Anställningen är förordnande på 5 år med möjlighet till förlängning och med tillsvidareanställning i Malmö stad i botten.

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-07-31

Referensnummer: 170HR

 

Kontaktpersoner

Övrigt

Ansökningarna kommer först att hanteras efter sommarsemestrarna, men du är välkommen in med din ansökan redan idag. 

Det kommer ingå test/tester som en del av urvalet. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb HR chef – som med mod tar sig an att lösa de stora gåtorna!