Malmö stad

Handläggare till avdelningen för överförmyndarärenden

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med löpande handläggning av ärenden om godmanskap och förvaltarskap. Arbetet innebär såväl myndighetsutövning som administration. Den löpande handläggningen innefattar bland annat förordnande av gode män och förvaltare. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla i utbildning och information till ställföreträdare samt till interna och externa samarbetspartners. Som en naturlig del av arbetet ingår verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. 

Arbetet innebär kontakter med enskilda, ställföreträdare, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners. 

Andra arbetsuppgifter eller ansvarsområden kan tillkomma, utifrån din kompetens och avdelningens behov.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen med inriktning juridik eller samhällsvetenskap. Vidare ska du ha erfarenhet av ärendehandläggning. 

Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter flexibilitet och förmåga att ta egna initiativ. För att lyckas krävs att du är ansvarskännande och resultatinriktad och har god förmåga att arbeta strukturerat. Arbetet förutsätter god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket. Vi söker dig som är engagerad, utåtriktad och service- och lösningsinriktad. Du gillar att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid. Vikariat 1 år

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-07-02

Referensnummer: 45/17-176

 

Kontaktpersoner

 • Anders Orinius
 • Enhetschef
 • 073-1431662
 • Roland Heller
 • SSR
 • 040-340992, 040-291967

Fackliga företrädare

 • Pia Svensson
 • Vision
 • 040-343609
 • Naser Hasan
 • Jusek
 • 040-343606

Övrigt

Urval kommer att ske fortlöpande, så skicka in din ansökan så fort som möjligt. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juli . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Handläggare till avdelningen för överförmyndarärenden