Malmö stad

Biträdande rektor till Lindeborgsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 900 elever. Tillsammans med 5 200 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Lindeborgsskolan är en F-9 skola som ligger i skolområde Väster 2. 
Skolans prioriterade åtagande är formativ bedömning. Skolan strävar efter ett ökat användande av IKT i undervisningen och ser därför positivt på att du så långt som möjligt använder dig av detta i din undervisning. 

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där vi sätter eleven i fokus. Vi arbetar tillsammans i arbetslag och vi tror på ett relationsbaserat ledarskap. 

Arbetsbeskrivning

Till Lindeborgsskolan söker vi en biträdande rektor som tillsammans med rektor, biträdande rektor, fritidspedagoger, förskollärare, grundskollärare och andra medarbetare vill arbeta för att ge alla elever på skolan bästa möjliga förutsättningar i sitt lärande. Du är underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. 

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. 

Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar. Du verkar även för att våra arbetsplatser är kända för att ge de bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet. 

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete inom grundskolan. Vi ser gärna att du har en genomförd rektorsutbildning eller annat ledarutvecklingsprogram. Tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller annat chefs-/ledaruppdrag inom skolverksamhet är meriterande. 

Du har goda ledaregenskaper och är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver skolutveckling utifrån uppställda mål. Du har erfarenhet av att kunna leda den digitala utvecklingen på en skola. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka. 

Du skapar intresse, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och kolleger. Du är modig och utmanande i ditt ledarskap. Du är en god lagspelare och inspireras av att arbeta tillsammans med andra. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2017-08-10

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-07-02

Referensnummer: 171-17-0550

 

Kontaktpersoner

  • Karl-Axel Arvidsson
  • Rektor
  • 0702-074392

Fackliga företrädare

  • Jörgen Håkansson
  • Skolledarförbundet
  • 0709-34 18 00

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juli . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Biträdande rektor till Lindeborgsskolan