Malmö stad

Biståndshandläggare SoL

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 6 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var och med och bygg morgondagens vård och omsorg – Malmö behöver dig!

Arbetsbeskrivning

Som biståndshandläggare kommer du att ansvara för myndighetsbeslut för äldre och funktionshindrade. Detta innebär att utreda, pröva, besluta och följa upp beslut kring den enskildes behov av bistånd enligt gällande lagstiftning. I arbetet ingår att möta den enskilde i hemmet eller under vårdplanering på sjukhus/korttidsboende samt kunna samverka med andra yrkeskategorier och ta hjälp av annan kompetens vid behov. Samarbete och samordning är en stor del av arbetet. 

Du medverkar även i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten samt samverkar med andra myndigheter.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Du har god kunskap om målgruppen och kan uttrycka dig på ett professionellt sätt både i tal och i skrift. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och har lätt för att prioritera. Du har även förmåga hantera och kritiskt granska synpunkter och klagomål. Erfarenhet av myndighetsutövning samt att arbeta i en politiskt styrd organisation är ett krav. Meriterande är om du arbetat i Procapita och Mina planer samt om du har kunskaper om Socialstyrelsens utredningsmodell IBIC. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön. 

Tillträde: 2017-09-01

Antal platser: 1


Ansökan

Ansök senast: 2017-06-29

Referensnummer: 175-17-36

 

Kontaktpersoner

  • Veronika Palmqvist
  • Sektionschef
  • 040-346311

Fackliga företrädare

  • Amanda Kalén
  • Akademikerförbundet SSR
  • 040-345212
  • Vivianne Clarin
  • Vision
  • 040-346503

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 juni . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Biståndshandläggare SoL