Linköpings kommun

Vårdare till LSS barn och ungdom

Sista ansökningsdatum: 2017-07-02
Referensnummer: 2017/1038
Antal lediga tjänster: 4

Sysselsättningsgrad: Deltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson: 
Anette Fornell, 013-205539
Katarina Mattsson, 013-295539

 

Om arbetsplatsen

LSS Barn och Ungdom är kommunens utförare inom LSS verksamhet för barn och unga upp till 21 år. Verksamhetens mål är i enlighet med LSS-lagstiftningen och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet.

Vi söker nu vårdare till 2 av våra LSS-verksamheter. 2 tjänster för tillsvidareanställning på 75 % till Lantmannagatans korttidshem för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning och autism och/eller beteendeproblematik i åldrarna 0-21 år. 2 tjänster för vikariat på 75 % till Drabantgatans korttidshem för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning med omfattande stödbehov i kombination med medicinska behov i åldrarna 0-21 år.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsnedsättningen hos barnen men innebär daglig omvårdnad och medicinering. Barnen ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL-träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i dagliga samhället. I tjänsterna ingår oregelbunden arbetstid och helgtjänstgöring

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse och engagemang för målgruppen - barn och ungdomar med

funktionsnedsättning såsom utvecklingsstörning, autismspektrum, rörelsehinder mm. Du har utbildning på gymnasial nivå från vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande, eller barn- och fritidsprogrammet, eller högskoleutbildning med 180 HP från arbetsterapeut, socionom, logoped, sjuksköterska, sjukgymnast eller beteendevetare. Du bör även känna till LSS lagstiftningens intentioner om bland annat barn/ungdomars självbestämmande och delaktighet. 

Som person är du lyhörd och empatisk. Vi ser att du har god förmåga att driva processer framåt både vad gäller administrativa uppgifter samt barnens omvårdnad och utveckling. Du arbetar både självständigt och i grupp. Du ska kunna skapa goda relationer till aktörer runt barnen, kollegor föräldrar, socialtjänstens handläggare m.fl.

Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och medicinering är meriterande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juli . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Vårdare till LSS barn och ungdom