Linköpings kommun

Avdelningschef till Verksamhetsstöd och uppföljning

Sista ansökningsdatum: 2017-05-03
Referensnummer: 2017/503
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Snarast

Kontaktperson: 
HR-Konsult Erik Svahn, 013-206400
Kontorschef Agneta Bergquist, 013-205948
Fackliga representanter:
Janin Tekkeden - SACO, 013-206780
Ann-Christin Karlsson - Vision, 013-20 60 85

 

Om arbetsplatsen

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen. Avdelningschefen ingår i den gemensamma förvaltningsadministrationen som arbetar som verksamhetsstöd och med uppföljning. I tjänsten som Avdelningschef ingår ansvar för personal, ekonomi och verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som avdelningschef har du en operativ ledningsfunktion som i huvudsak ska samordna, leda och fördela det dagliga arbetet i arbetsgruppen. I rollen ingår även att ge medarbetarna stöd och vägledning i olika verksamhetsfrågor.

Vi rekryterar nu en avdelningschef som ska arbeta nära och tillsammans med den andra avdelningschefen och kontorschefen. Avdelningschefen ska arbeta för att förvaltningens administration ska vara effektiv och ändamålsenlig både ur ett internt- och ur medborgarperspektiv.

Tjänsten är riktad mot utvecklingen av vårt interna arbete med våra olika nämnder. Det är meriterande om du har kunskap om de lagar och förordningar som styr vår verksamhet som exempelvis lagen om offentlig upphandling, offentlighet-, sekretess- och arkivlagen.

I avdelningschefens uppdrag ingår att verkställa och samordna insatser med andra, både interna och externa aktörer. Att arbeta med att utveckla administrativa rutiner och system utifrån verksamheternas behov är ett gemensamt arbetsområde. Ett annat arbetsområde är olika utredningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv och arbetar bra tillsammans med andra människor. Du är lyhörd, entusiasmerande och tillmötesgående i ditt förhållningssätt. Vi vill att du tar initiativ samtidigt som du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du har förmåga att se och ta tillvara olikheter, har en god kommunikativ förmåga och som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjligheter i förändring.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med arbetsledning i någon form. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en akademisk högskoleutbildning inom relevant område. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kommer att ha löpnade intervjuer, så ansök gärna snarast.

För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 24 april

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Avdelningschef till Verksamhetsstöd och uppföljning