Länsstyrelsen Örebro

Chef till enheten för Art och Vilt

Arbetsbeskrivning

Länsstyrelsen söker en chef till enheten Art och Vilt med placering inom avdelningen Miljö. Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är viltförvaltning och åtgärdsprogram för hotade arter. Enheten har också ansvar för arbetet med inventering av rovdjur, besiktning av skador orsakade av rovdjur och fåglar, klövviltsförvaltning, skyddsjakt m.m.

Som enhetschef ansvarar du för att planera och leda arbetet på enheten. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enhetens 10 medarbetare och ingår i avdelningens ledningsgrupp. 
Du förväntas ta beslut, driva och utveckla verksamheten samt skapa förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling. Du ska leda på ett tydligt och kommunikativt sätt, föregå med gott exempel och skapa ett gott arbetsklimat. Det är viktigt att du trivs i rollen som arbetsgivarföreträdare samt arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

I tjänsten ingår viss handläggning och att vara beslutande i ärenden inom enhetens ansvarsområde. Du kommer att arbeta mycket med samverkan och samordning inom främst viltförvaltningen. Arbetet är varierande med många kontakter med andra länsstyrelser, Naturvårdsverket, forskare, Viltskadecenter, ideella organisationer, allmänheten m.fl.

 

Kvalifikationer

Vi söker en person med goda kunskaper och erfarenhet som har ambition att utvecklas till ledare. Du har erfarenhet av att leda arbetsgrupper eller projekt mot uppsatta mål och vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från förvaltning, fältarbete eller utbildning relaterat till vilt. Det är också meriterande med grundläggande juridiska kunskaper främst inom jaktlagstiftningen och miljöbalken. Du bör också vara insatt i rovdjurspolitiken.

Du har akademisk utbildning med inriktning mot areella näringar, naturvård eller samhällsvetenskap med relevant inriktning.

Som person är du ansvarstagande, lyhörd, empatisk, har god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du är också driftig, noggrann och god administratör, samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har erfarenhet av att tala inför grupp, vara föredragande samt leda möten. Du bör ha erfarenhet av konflikthantering och arbete med att skapa dialog. Du är kommunikativ och vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta media. Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper.

Körkort för bil krävs.

 

Anställningen

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Anställningen är en tillsvidareanställning medan förordnandet som enhetschef är tidsbegränsat till fyra år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 13 augusti 2017.

 

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du kommer att säkerhetsprövas.

Vi har rökfri arbetstid och arbetsplats.

 

Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 13 augusti . Arbetsort : Örebro . Publicerat : 10 juli

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap Juridik


Senaste jobben från Länsstyrelsen Örebro

Alla jobb hos Länsstyrelsen Örebro

Liknande jobb Chef till enheten för Art och Vilt