Länsstyrelsen i Stockholms län

Handläggare till Enheten för landsbygdsutveckling

Arbetets innehåll

Enheten för landsbygdsutveckling har ca 15 medarbetare och vi administrerar bland annat stöd inom landsbygdsprogrammet, med syftet att nå en miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling på landsbygden i länet. Företagare och föreningar på landsbygden kan ansöka om stöd för investeringar eller utvecklingsprojekt inom programmet. Landsbygdsprogrammet innehåller också åtgärder för kompetensutveckling, riktade till lantbrukare och andra landsbygdsföretagare.

Vi söker en medarbetare som i första hand ska arbeta med handläggning av ansökningar i landsbygdsprogrammet och delvis även med våra egna projekt där vi anordnar kompetensutveckling och rådgivning till länets landsbygdsföretagare. Ytterligare arbetsuppgifter kan komma i fråga. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som leds av en samordnare.

Kvalifikationer

Du ska ha

  • Högskoleutbildning inom relevant ämnesområde; lantmästare eller agronom med dokumenterad erfarenhet av landsbygdsutveckling.
  • Kännedom om handläggningssystemet för landsbygdsprogrammet.
  • B-körkort.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av arbete med projektansökningar för kompetensutveckling i landsbygdsprogrammet, inklusive att anordna kompetensutveckling och upphandla rådgivning.
  • Erfarenhet av arbete med att skriva artiklar, produktion av tidskrift samt kommunikation i sociala medier.

Personliga egenskaper

Du är noggrann och mån om att ditt arbete ska hålla god kvalitet oavsett arbetsuppgift. Du ska ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. I ditt bemötande med människor är du trygg i dig själv, lugn och pedagogisk. Du är också självständig, drivande och tar ansvar, inte bara för ditt eget utan hela arbetsgruppens gemensamma arbetsbeting. Du arbetar effektivt även under arbetsintensiva perioder eller vid kort framförhållning och ändrade förutsättningar. Du kommer till beslut i dina bedömningar och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är intresserad av att arbeta med och lära dig nya programvaror inom IT-området Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper,

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 2017-09-01-2018-03-31

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Diarienummer: 112-25073-2017

Sista ansökningsdag: 2017-07-10

 

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. 

Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. 

Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

Kontaktpersoner

Anna Hedberg

Enhetschef

010-223 12 86

Anna Mattson

SACO

010-223 14 58

Eva Mo

ST

010-223 14 62

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 10 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 juni


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Stockholms län

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Stockholms län

Liknande jobb Handläggare till Enheten för landsbygdsutveckling