Länsstyrelsen i Stockholms län

Byggnadsantikvarie

Vi söker två nya nya medarbetare, en tillsvidare anställning och en visstidsanställning på sex månader med möjlighet till förlängning. Ange i din ansökan vilka/vilken av tjänsterna som du söker

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer framförallt bestå av handläggning av ärenden som berör länets kulturhistoriskt värdefulla bebyggelse enligt kulturmiljölagen, med tyngdpunkt på kyrkliga kulturminnen. I arbetet ingår även handläggning av ärenden kopplade till plan– och bygglagen och miljöbalken. I tjänsten ingår att göra besiktningar och bedömningar av byggnader och miljöer i fält, rådgivning, tillsyn samt att företräda de kulturhistoriska värdena i samråd med andra sakområden på Länsstyrelsen och med externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning med byggnadsantikvarisk inriktning
  • erfarenhet av arbete med kulturhistorisk bebyggelse och byggnadsvård
  • goda kunskaper om tillämpningen av kulturmiljölagen
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta med ärendehandläggning av kulturmiljöfrågor från statlig myndighet och/eller annan offentlig verksamhet
  • erfarenhet av arbete med kyrkliga kulturminnen och/eller av byggnadsminnen

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Du har god förmåga att skapa och förvalta goda relationer med kollegor, medborgare och andra samhällsaktörer. Tjänstens mångsidighet förutsätter att du är trygg i din roll samt utvecklings- och lösningsorienterad. Du är pedagogisk samt har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Vidare har du ett gott omdöme samt hög prioriteringsförmåga.

Om arbetsplatsen

Enheten för kulturmiljö ingår i avdelningen för samhällsbyggnad. Avdelningen har ett brett och diversifierat uppdrag och rymmer flera av Länsstyrelsen centrala frågor; bostäder, kulturmiljö, infrastruktur samt samhällsbyggnad och beredskap. Enheten ansvarar bland annat för att pröva frågor i enlighet med bestämmelserna i kulturmiljölagen om fornlämningar, byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen samt att fördela bidrag till vård av kulturhistoriskt värdefulla miljöer. På enheten arbetar för närvarande 12 medarbetare.

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

Övrigt

Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm och har rökfri arbetstid. Vi arbetar med ständiga förbättringar och tillämpar ett digitalt arbetssätt. Läs mer om att jobba på Länsstyrelsen här.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Intervjuer kommer att äga rum i augusti från och med v. 33.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare/tidsbegränsad anställning om 6 månader med möjlighet till förlängning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Diarienummer: 112-23631-2017

Sista ansökningsdag: 2017-06-30

Ansökningsförfarande

Ansökan görs via rekryteringssystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen. Ansök längst ner på sidan.

Kontaktpersoner

Gerd Norrman Evhammar

ST

010-223 14 87

Louise Schlyter

Enhetschef

010-223 15 51

Torwald Snickars

SACO

010-2231565

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Stockholms län

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Stockholms län

Liknande jobb Byggnadsantikvarie