Kornboden

Länstrafiken i Jämtlands Län AB söker Ekonomichef

Länstrafiken i Jämtlands Län AB har på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen ansvaret för att samordna, planera, upphandla och marknadsföra den allmänna kollektivtrafiken i länet. Verksamheten består av linjetrafik med buss, tåg och linjebil samt interregional trafik i norrlandslänen. Under trafikåret 2016 gjordes 2,5 miljoner resor med Länstrafiken. Bolaget har dessutom en avdelning för Bussgods samt handlägger sjukresor, hanterar skolskjutsar och färdtjänst i vissa kommuner enligt särskilt avtal.

Länstrafiken i Jämtland/Härjedalen söker Ekonomichef

Beskrivning: 
Som ekonomichef vid Länstrafiken erbjuds du ett jobb med stor bredd, där din huvuduppgift är att ansvara för företagets ekonomiadministration. Vi ser gärna att du också har ett intresse för och vill ta dig an controller-sidan av ekonomiuppföljningsarbetet. Du kommer att jobba nära med övriga medarbetare på vårt kontor och tillsammans är vi ett ”tajt” gäng. Rollen innebär att du kommer ha många externa kontakter, t ex med våra ägare, kommuner och andra organisationer. Kontakter med resenärer är också förekommande.
Du är direktrapporterande till VD och du ingår i företagets ledningsgrupp. Tillsammans med övriga i ledningen är du en av nyckelpersonerna i företagets fortsatta utveckling. Du har arbetslednings- och personalansvar.

Kvalifikationer: 
Du har en relevant ekonomiutbildning på universitets- eller högskolenivå, alternativt har du förvärvade kunskaper/erfarenheter som kan prövas likvärdiga. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiredovisningsarbete. Har du tidigare erfarenhet av upphandling och leverantörskontakter är det meriterande. Du trivs och motiveras i en arbetssituation som ställer krav på att effektivisera och att skapa/utveckla rutiner för det löpande arbetet.

Dina personliga kännetecken:

 • du är strukturerad och noggrann
 • du har en bra förmåga att förklara ekonomiska sammanhang för ”lekmän”
 • du har hög yrkesmässig och personlig integritet
 • du är tydlig och rak i din kommunikation

Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är en van datoranvändare och behärskar de vanligaste Office-programmen. Länstrafiken använder ekonomiprogrammet Navision.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning.

Sysselsättningsgrad:
Heltid.

Arbetstid och lön:
Dagtid/Fast lön.

Övrig information: 
Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt. 
Ansökan till den rubricerade tjänsten sker genom att du registrerar CV och ett personligt brev på 
www.kornboden.se
Tillsättning sker efter överenskommelse.  
Kornbodens rekryterare mottar frågor gällande kvalifikationer etc. under hela ansökningstiden.

Rekryteringsprocessens huvuddrag:

 • Ansökningsperiod med möjlighet till frågor och svar
 • Första urval
 • Intervju 1
 • Intervju 2
 • Slutligt urval
 • Intervjuer med Länstrafiken
 • Personlighetstest
 • Slutintervju
 • Referenstagning
 • Återkoppling och avslut

I vår snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha rätt kompetens inom sitt företag. Vår kunskap om dina förutsättningar på den lokala marknaden tillsammans med vår erfarenhet, gör att vi kan hitta och attrahera de medarbetare du behöver för att lyckas ännu bättre. Kornboden Rekrytering & Bemanning jobbar alltid nära dig som kund och våra kontor hittar du i Sundsvall, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

 

Kontaktpersoner

Hans-Olof Jonsson

Rekryteringskonsult, Kornboden

063-194330 (vxl)

hans-olof.j@kornboden.se

 

Sista ansökningsdag : 3 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Kornboden

Alla jobb hos Kornboden

Liknande jobb Länstrafiken i Jämtlands Län AB söker Ekonomichef