Jurek Bemanning

Vi söker en ny chef för räddningscentralen

I vår organisation finns sju produktionsområden; Räddningscentralen, brandstyrkor (2 grupper), deltidsbrandmän, insatsledare/brandingenjörer (2 grupper) och drift. Platsen som chef för räddningscentralen är vakant och vi söker nu dig som kan leda och utveckla räddningscentralens arbete in i framtiden. Vår målsättning är att ha Sveriges bästa kommunala larm- och ledningscentral.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten, som internt benämns produktionsledare för räddningscentralen, innebär att du har ett helhetsansvar för verksamheten som bedrivs vid Räddningscentralen Stockholms län.

Räddningscentralen utför alarmering och ledning av förbundets räddningsresurser. Ca 8 000 räddningsinsatser larmas och leds årligen av en operativ chef och ett antal larmoperatörer. Lika viktigt är vårt uppdrag för våra tio medlemskommuner och deras bolag där vi är deras leverantör av larm- och jourteletjänster. Området är i snabb utveckling och innehåller allt från traditionell larmmottagning av olika slag till intelligent kameraövervakning. Integration mellan och utveckling av den traditionella operativa räddningstjänsten och de kommunala säkerhets- och trygghetstjänsterna är en nyckelfråga för oss och kommer att vara en viktig uppgift i denna roll.

Vår verksamhet är växande och kräver att vi ständigt utvecklar oss för att möta kraven från nya kunder och tjänster. Centralen bemannas idag av drygt 30 medarbetare fördelat på dygnet-runt-bemanning. Till det kommer våra befäl som tjänstgör som operativa chefer där du har ett samordningsansvar.  I ditt chefsansvar ingår bland annat personalplanering, lönesättning, coachning och utveckling av personalen och av den fysiska och psykiska arbetsmiljön och löpande utveckling av din del av organisationen. Du har ett självständigt övergripande ansvar för verksamhet och budget för räddningscentralen, samt tillsammans med andra ledande befattning i organisationen ett förbundsövergripande ansvar kring planering och uppföljning av ditt område.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av ledarskap, kanske ifrån en komplex kundserviceverksamhet med 24/7-verksamhet eller liknande. Du har förmågan att leda verksamheter, skapa förtroende och entusiasmera dina medarbetare och din omgivning. Du har också en relevant utbildning för uppdraget eller motsvarande. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning och kunskap om kommunal räddningstjänst, kommunal säkerhetshantering och larmtjänster.

Vår omvärld är under utveckling vilket ställer krav på dig att både utveckla men också att leda förändringsarbetet med hjälp av dina medarbetare. Därför ser vi att du är en god och tydlig kommunikatör som säkerställer att ditt budskap nått fram till alla. Du är prestigelös och har en mycket god förmåga att bygga relationer och skapa förtroenden både internt bland dina medarbetare och kollegor, men också externt. Din erfarenheter från tidigare uppdrag gör att du ser möjligheter i vår fortsatta utveckling.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Södertörns Räddningstjänst. Sista ansökningsdag är 2017-06-12. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073-70 771 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Fackliga ombud är Jennifer Erixon (Kommunal), Anders Wennlöf (Vision) och Björn Vigström (Ledarna). Samtliga nås på fornamn.efternamn@sbff.se eller via vår växel 08-721 22 00.

Vi arbetar aktivt med jämställdhet och likabehandling och stävar efter att skapa en arbetsplats där olikheter tas tillvara och allas lika värde är självklart. Läs mer om jämställdhet och likabehandling.

 

Område:
Huddinge
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 maj

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Vi söker en ny chef för räddningscentralen