Jurek Bemanning

HR-specialist med inriktning rekrytering

Arbetsbeskrivning

HR-enhetens uppdrag är att skapa förutsättningar för att Sigtuna kommun ska utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Ett prioriterat fokus för kommunen är kompetensförsörjning. Vi inrättar därför nu en ny anställning som HR-specialist med inriktning mot rekrytering, kompetensförsörjning och employer branding.

Arbetsplatsen ligger på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Stockholms Central och Uppsala med regionaltåg. Tillgång till parkering finns.

Vi söker dig som brinner för rekrytering och kompetensförsörjning och trivs med en blandning av strategiskt och operativt arbete. Dina arbetsuppgifter innebär konsultativt stöd såväl i kompetensförsörjningsarbete, employer branding som kvalificerat stöd i rekrytering främst av chefer och specialister. Du arbetar på uppdrag av förvaltningar inom kommunen.

Du kommer att koordinera och följa upp kommunens kontakter med externa leverantörer och vara objektspecialist i kommunens rekryteringssystem samt samordna upphandlingar inom sakområdet och genomföra utbildningar i rekryteringsmetodik för chefer.

Du kommer att arbeta med rekryterings- och kompetensförsörjningsstrategier och för att stärka Sigtuna kommun som attraktiv arbetsgivare. Detta innebär bland annat att, i samarbete såväl med kollegor på HR, kommunikationsenheten som med rekryterande förvaltningar, arbeta med att utforma effektiva rekryteringsprocesser och metoder för att aktivt söka kandidater och hitta bra kanaler för annonsering och marknadsföring. Du kommer att planera för och medverka vid mässor och event för olika yrkesgrupper och utveckla samarbeten med högskolor, universitet och andra för ändamålet viktiga aktörer.

Du kommer att rapportera till HR-chefen och tillhöra HR-enheten samtidigt som du arbetar på uppdrag av rekryterande chefer. Då rollen är ny innebär den möjligheter att påverka arbetets utformning.

 

Vem är du?

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerat stöd vad gäller rekrytering av chefer och specialister. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av rekryteringsprocesser och har erfarenhet av att utbilda inom sakområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med att utveckla strategier för kompetensförsörjning och/eller employer branding. Du har egen erfarenhet av arbete med personlighetsbedömning med stöd av adekvata tester och verktyg.

Du har, vad vi bedömer vara, för uppdraget relevant, akademisk examen, företrädesvis inom beteendevetenskap. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Du hanterar Officepaketet mycket väl och har hög datamognad samt erfarenhet av arbete i rekryteringsverktyg. Har du erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person tar du initiativ, arbetar självständigt och uppnår resultat samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga till nytänkande, är flexibel och arbetar utifrån ett konsultativt förhållningssätt. För att lyckas i tjänsten är du lyhörd, relationsskapande, serviceinriktad och har hög integritet. Du har förmåga att lyssna in och omsätta verksamhetens behov i krav på kompetens. Du är vidare strukturerad, kvalitetsmedveten och ansvarstagande.

Erfarenhet krävs.

 

Om verksamheten

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med närmare 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav ungefär 20 000 på och omkring Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden. I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Vi tar tillvara på kreativitet och mångfald. Vi är nyfikna, lär av varandra och som medarbetare i vår kommun förväntas du aktivt bidra till din egen, din enhets och organisationens utveckling.

HR-enheten utgör en del av Kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret ansvarar för att leda utvecklingen av kommunen utifrån ett helhetsperspektiv och att stödja nämnder och förvaltningar att utveckla kommunen i den önskade riktningen. Vi ger service, såväl internt som externt inom en rad sakområden. Vi utgör ett effektivt, kompetent och innovativt kommunledningskontor som kännetecknas av öppenhet, professionalism, engagemang och stolthet.

 

Ansökan

Sista ansökningsdagen är den 2017-04-16. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Sigtuna kommun. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Emelie Wijk
0766-33 14 41
emelie.wijk@jurek.se

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 mars

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb HR-specialist med inriktning rekrytering