Hyresgästföreningen

Förhandlare sökes till Helsingborg

Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratiskt uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag ca 43 500 medlemmar, varav cirka 550 är aktiva som förtroendevalda och 47 anställda. 

Förhandlingsenheten i region norra Skåne, som täcker ett geografiskt område från Falkenberg, ner till Eslöv, Höör och Hörby, förhandlar vi årligen hyran för ca 110 000 hushåll. Du kommer ingå i ett team av 8 medarbetare. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där du har mycket kontakt med förtroendevalda och medlemmar, där ett gott bemötande är väsentligt för att du ska lyckas i jobbet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en förhandlare med juridisk eller ekonomisk inriktning. Som förhandlare blir din främsta uppgift att leda våra förhandlingsdelegationer i hyresförhandlingar med privata och kommunala fastighetsbolag. Tjänsten är placerad på kontoret i Helsingborg. Arbetsuppgifterna består bland annat av:

 • Förbereda, genomföra, utvärdera och följa upp hyresförhandlingar
 • Delta i ombyggnadsprocesser med hyresgäster och fastighetsbolag
 • Kommunicera med förtroendevalda och medlemmar
 • Samordna förhandlingsarbetet med förtroendevalda i delegationen
 • Omvärldsbevakning av boende och bostadspolitik
 • Hålla i utbildningar för medlemmar och förtroendevalda
 • Driva medlemsärenden

Kvalifikationer:

För att passa in i rollen som förhandlare måste du kunna ta ansvar och vara förtroendeingivande. Vi letar efter dig som har analytisk fallenhet, ett systematiskt arbetssätt samt är lugn, trygg och kan fokusera även i pressade situationer. Du ska kunna arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att arbeta i team. I rollen som förhandlare är du serviceinriktad och kommunikativ i både tal och skrift. Förhandlingsarbetet kräver en bred kompetens och därför rekryterar vi medarbetare som har olika teoretiska och praktiska kunskaper. Nu söker vi dig som har:

 • Högskoleutbildning inom fastighetsekonomi, fastighetsförvaltare, byggteknik eller juridisk examen
 • Erfarenhet från förhandlingar är meriterande
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Körkort och tillgång till bil
 • Erfarenhet av arbete i ideella organisationer eller liknande arbete är meriterande

Vi förutsätter att du delar Hyresgästföreningens värderingar. Tjänsten är en heltidsanställning, där visst kvällsarbete ingår. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Evalena Agertoft 010-459 17 06, mejladress: evalena.agertoft@hyresgastforeningen.se. Personalchef Annika Örtberg 010-459 23 66, mejladress: annika.ortberg@hyresgastforeningen.se. Fackliga representanter för Saco; Ken Hoogesteyn 010-459 17 20, Handels; Carina Klang 010-459 17 26.

 

 

Ansök nu

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Helsingborg . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Juridik Teknik & Ingenjör Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Kontor & Administration


Senaste jobben från Hyresgästföreningen

Alla jobb hos Hyresgästföreningen

Liknande jobb Förhandlare sökes till Helsingborg