Human Capital

Redovisningsansvarig till fastighetsbolag i Stockholm City

Vi söker en redovisningsansvarig som, förutom bolagsansvar för ett antal bolag i koncernen, ska ansvara för den dagliga hanteringen av moms och punktskatter samt för koncernens skatteberäkningar i samband med boksluten.

Din utmaning:

I rollen som redovisningsansvarig får du möjlighet att arbeta brett och varierat med redovisning, moms och skatt. För de bolag som du kommer ha ansvar för sköter du allt från löpande bokföring (ej reskontra) till färdiga årsredovisningar. Du kommer även vara delaktig i framtagandet av koncernens delårsrapporter och årsredovisning. Du kommer ansvara för den dagliga hanteringen av moms, så som avstämning av skattekontot, momsdeklarationer och upprättande av jämkningshandlingar i samband med avyttringar av fastigheter och ansvarar för att beräkna skatten i koncernen i samband med boksluten. I rollen ingår också arbete med klassificeringar av de investeringar som görs i koncernens fastigheter.

Din bakgrund:

Vi söker dig som har akademisk utbildning som civilekonom. Du har minst 3 – 5 års erfarenhet från en redovisningsavdelning, gärna på ett fastighetsbolag, och har jobbat med momsfrågor. Du har gediget intresse av redovisning och redovisningsfrågor och du kan självständigt upprätta bokslut och årsredovisningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS och redovisnings- och skattemässig klassificering av anläggningstillgångar.

Personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, noggrann och lyhörd. Du har en stark egen drivkraft med förmåga att få saker och ting att hända. Du är en problemlösare som har lätt att se sammanhang och du är strukturerad och organiserad. Du trivs i en tempofylld och händelserik miljö, har hög arbetskapacitet och god samarbetsförmåga. Då arbetet innebär både interna och externa kontakter är det också viktigt att du kan kommunicera på ett förtroendeingivande och smidigt sätt samt förklara komplexa sammanhang i tal och skrift.

Din ansökan:

Är du intresserad av att ta nästa steg i din karriär? Alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se, med referens MH/1463, så snart som möjligt intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten eller bolaget besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Max Hedgren på 08-546 992 60.

 Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Redovisningsansvarig till fastighetsbolag i Stockholm City