Human Capital

Business Controller med erfarenhet av komplex modellering

Vi söker nu en driven Business Controller som har goda kunskaper utav komplex modellering och van att arbeta med SQL programmering och att bygga modeller i Excel. Tjänsten är placerad på SEKs huvudkontor i Stockholm city.

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2016 lånade SEK ut sammanlagt 54,8 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

 Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se

Avdelningen för Business Control ingår i huvudfunktionen Ekonomi. Gruppens huvudsakliga arbetsuppgifter är ekonomistyrning, finansiell planering i form av budget och prognos, resultat- och affärsuppföljning, analytiskt arbete på ad-hoc basis samt inköpsrelaterade frågor. Gruppen består idag av åtta medarbetare varav fyra är Business Controllers.

Din utmaning:

 • Arbeta med komplex modellering och programmering i SQL- och VBA för att kunna ta fram information ifrån SEKs affärer i FX, fixed income och equity produkter ifrån ett bibliotek skapat i SQL miljö.
 • Du arbetar också med ekonomistyrning genom analys och uppföljning av verksamheten.
 • Ta en central roll i samband med budget- och prognosarbete gentemot verksamhetschefer.
 • Utveckla rutiner och modeller inom business control-funktionen.

Tjänsten som Business Controller erbjuder möjligheten till självständigt arbete, fördjupad insikt i SEKs verksamhet och affär samt chansen att få vara med i utvecklingen av SEKs ekonomistyrning framgent.

Din bakgrund:

 • Civilingenjör med inriktning industriell ekonomi eller motsvarande utbildning i ekonomi finans eller statistik.
 • Företrädesvis 2-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i ett bolag som bedriver finansiell verksamhet
 • Erfarenhet av komplex modellering
 • Avancerad användare av MS Office-paketet, framförallt MS Excel och Power-BI
 • God förståelse för ett finansiellt bolags balans- och resultaträkning
 • Goda kunskaper i redovisning
 • Erfarenhet av kapitaltäckning och/eller IKLU-arbete är meriterande
 • Behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift

Som person är du noggrann och har god samarbetsförmåga. Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas. Vidare är du van att arbeta självständigt och strukturerat med en lösningsorienterad inställning.

Din ansökan:

SEK samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se med referens TD/1456. Intervjuer sker löpande så vänligen maila din ansökan per omgående. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Tobias Danielsson på 08-546 992 60.

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Business Controller med erfarenhet av komplex modellering