HSB

Föreningsjurist

Arbetsuppgifter

Som jurist hos HSB Stockholm kommer du att arbeta huvudsakligen med fastighetsrätt med särskild inriktning på bostadsrätt och hyresrätt. Du kommer att driva egna processer och bistå med en omfattande rådgivning till den egna organisationen och till HSB Stockholms medlemmar särskilt bostadsrättsföreningar. Du kommer även att medverka i olika utbildningar.

Kvalifikationer

I rollen som jurist är det ett krav att du har en juristexamen. Som jurist ska du kunna företräda som ombud i hyresnämnd och andra rättsinstanser därför krävs viss processvana. Det är meriterande, men inte ett krav, om du är tingsmeriterad. Det är särskilt meriterande att du har erfarenhet av föreningsarbete och några års erfarenhet från branschen.

Personliga egenskaper

Som person är du van att ta initiativ och driva projekt samt att självständigt handlägga ärenden. Du har också förmågan att kommunicera med personer på alla nivåer inom en organisation. Du är en lyhörd, prestigelös och analytiskt person som har stor förmåga att kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter under tidspress. Att du uppskattar den kooperativa idén är en självklarhet. Det ställs också krav på mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Att hålla i utbildningar och seminarier är en viktig del i vårt arbete.

Vi erbjuder

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden. HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss till. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Stockholm som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. Vi upplever glädje, tillit och respekt på arbetsplatsen och denna känsla ska omfatta även medlemmar och kunder. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på. Som anställd på HSB Stockholm har du möjlighet att vara HSB-ledamot i en bostadsrättsförenings styrelse.

Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan. Vi gör urval löpande varför du gärna får skicka din ansökan redan idag, men senast den 18 juni. HSB – där möjligheterna bor.

 

Ansök senast:

Omgående

 

Viktig information:

Annonsör: HSB Stockholm

Arbetsplats: Fleminggatan 41, 11232 Stockholm

Ref.Nr: 3454332117

Antal jobb: 1

Kontaktinfo:

Gabriella Eriksson
Chefsjurist
(+46) 10 442 10 09
gabriella.eriksson@hsb.se

 

 Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från HSB

Alla jobb hos HSB

Liknande jobb Föreningsjurist