Folksam

Jurist funktionsansvar penningtvätt

Vi söker nu en jurist som kommer att få ett funktionsansvar för penningtvättsfrågor inom Folksam Livkoncernen och Folksam Sakkoncernen. Rollen är placerad inom funktionen Koncernjuridik.

Det här gör du som jurist med ansvar för penningtvättsfrågor
Du har det övergripande ansvaret för att det finns ändamålsenliga kontrollsystem, rutiner, besluts- och rapporteringsordningar samt utbildningsprogram inom penningtvättsområdet. Du ansvarar för utveckling och förvaltning av regelverk och rutiner för åtgärder mot penningtvätt och terrorismfinansiering.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

  • Vara regelverksspecialist och löpande stödja verksamheten i efterlevnaden av penningtvättsregelverken och andra utpekade regelverk.
  • Genom kontroller säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande interna och externa regler och krav.
  • Utveckla och förvalta regelverk och rutiner för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt övriga utpekade regelverk såsom exempelvis Fatca/CSR.
  • Vid behov biträda vid utformningen av interna regelverk rörande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism och andra utpekade regelverk.
  • Identifiera penningtvättsrisker och upprätta en riskanalys för berörda bolag över risken för att bolaget utnyttjas för penningtvätt.
  • Granskning och utredning av misstänkta transaktioner.
  • Rapportering till styrelse, vd och compliance officer för berört bolag i ärenden om granskning, utredning och rapportering av misstänkta transaktioner.

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av arbete i ett finansiellt institut under tillsyn, från Finansinspektionen eller motsvarande områden i ett konsultbolag. Du är insatt i lagar och regler rörande penningtvättsfrågor och åtgärder mot finansiering av terrorism, samt Fatca/CSR.

Du har ett starkt sinne för struktur, ordning och reda. Det är också mycket viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra och att du har ett gott omdöme och hög integritet. Som person är du självgående och förmår att driva dina egna frågor. Du har även förmåga att på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper till olika intressenter, även i komplexa frågor.

Läs mer om hur det är att vara jurist på Folksam här, https://www.folksam.se/jurist.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, 
https://folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast den 20 maj 2017. Urval till intervju sker löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Björn Siljeholm, chef Juridik Person, 08-772 74 53.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 maj

Kategorier : Juridik Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Folksam

Alla jobb hos Folksam

Liknande jobb Jurist funktionsansvar penningtvätt