Fasticon Kompetens

Fastighetsvärderare

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på alla som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och vi på Exploateringskontoret har en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Exploateringskontoret arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt.

Exploateringskontoret är en av Stockholms stads förvaltningar och lyder under exploaterings-nämnden. Stockholms stad äger cirka 70 procent av all mark inom staden. Vi ansvarar bland annat för stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden samt samordning av stadens olika miljöprofilsområden. Vi är cirka 170 anställda. Avdelningen mark och värdering ansvarar för den löpande markförvaltningen och är stadens specialistfunktion för fastighetsvärdering. Här utarbetas riktlinjer för upplåtelser, tomträttsavgälder, köp och försäljning av fastigheter.

Tjänsten
Vi söker två värderare till vårt team som i dag består av 16 personer. Till en av tjänsterna söker vi dig som också är intresserad av att arbeta med process- och rutinutveckling för att förbättra och utveckla enheten. Som fastighetsvärderare på avdelningen mark och värdering kommer du att erbjudas ett brett arbete i en trivsam miljö med högt tempo. Kontoret är centralt beläget på Fleminggatan, endast fem minuters promenad från Centralstationen.

Arbetsuppgifter

  • Från ax till limpa arbeta med värdering och förhandling i samband med köp och försäljning av mark samt vid reglering av tomträttsavgäld
  • Medverka vid och ansvara för förhandlingar med tomträttshavare och byggherrar
  • Upprätta promemorior till domstol och delta som tekniskt biträde vid domstolsförhandlingar i samband med avgäldsprocesser
  • Utföra marknadsanalyser och andra kvalificerade utredningar
  • Bistå och hjälpa till med att ta fram riktlinjer för t ex tomträttsavgälder och försäljningspolicy
  • Process- och rutinutveckling för den ena tjänsten

Kvalifikationer
Vi söker dig som är fastighetsekonom från samhällsbyggnadsprogrammet eller har annan likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha en aktuell marknadskännedom och företrädesvis flera års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift eftersom du skriver en hel del i ditt dagliga arbete. Du är van vid, och trivs med, att tala inför grupp. Du har en god förhandlingsförmåga. För den ena tjänsten söker vi dig som har intresse för att vara med och ta fram rutinbeskrivningar och arbetsprocesser där tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Personliga egenskaper
I rollen som fastighetsvärderare kommer du att samverka och arbeta med olika typer av personligheter. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, flexibilitet och hög social kompetens. Vidare har du ett strukturerat och metodiskt, noggrant arbetssätt och är självgående. Andra personliga egenskaper som värderas högt är ekonomisk medvetenhet och affärsmässighet.

Som fastighetsvärderare hos Stockholms Stad får du möjligheten att arbeta i en bred och ansvarsfull roll i ett framåtsträvande och expansivt bolag. Stockholms Stad är i ett tillväxtskede och du är med och påverkar staden utveckling.

Ansökan
För att söka tjänsten, registrera din CV på 
www.fasticonkompetens.se/fastighetsjobb och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Sabina Skelton på
sabina.skelton@fasticonkompetens.se eller på 0734-15 43 18

 

 Ansök nu

Stockholm stad

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Fastighetsvärderare