Fasticon Kompetens

Byggprojektledare för stadsutvecklingsprojekt

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på alla som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

 

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede där exploateringskontoret har en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Kontoret ska realisera sitt uppdrag om 140 000 bostäder där vi ställer höga krav på kvalitet med fokus på ekonomin. Tempot är högt, det är högt i tak, och vi jobbar konkret med att leda planeringen och byggandet av framtidens Stockholm, i många av landets mest intressanta och uppmärksammade projekt.

Exploateringskontoret har idag cirka 200 anställda och behöver nu utöka enheten för Miljö och teknik med ytterligare medarbetare.

Tjänsten
Vi söker projektledare till vår enhet på avdelningen Miljö och teknik. Avdelningen består i dag av ca 60 medarbetare där Byggprojektledarenheten utgörs av ca 30 personer. Övriga enheter på avdelningen är Upphandling, Trafik- och Landskap samt Miljöenheten.

Avdelningen arbetar med stadens investeringar vid utbyggnaden av nya stadsdelar, vid förnyelse och förtätningar i befintliga områden samt vid anläggandet av nya gator, torg och parker. Vi leder stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning där projektbudget ligger mellan 5 och 400 miljoner. Kontoret är centralt beläget på Fleminggatan, endast fem minuters promenad från Centralstationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Projektledning i utrednings- planerings- och genomförandeskede för anläggningsprojekt
  • Upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
  • Leda och ansvara för ett större antal konsulter
  • Projektstyrning mot fastställda kvalitets- ekonomi- och tidsramar
  • Medverkan vid beredning av ärenden och underlag för beslut i exploateringsnämnden
  • Samverkan med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning eller har annan motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ser helst att du har fem års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från anläggning. Du har med fördel erfarenhet som projektledare, byggledare eller projekteringsledare i bygg- eller anläggningsprojekt. Erfarenhet som beställare är starkt meriterande.

Personliga egenskaper
I rollen som byggprojektledare på Miljö och teknik är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och driven. Din samordnande roll med interna och externa kontakter är av väsentlig vikt.  Det betyder också att du är duktig på muntlig kommunikation och kan vara tydlig och välformulerad inför grupper och enskilda personer. Du är en god ledare som kan få aktörer att arbeta mot samma mål och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är van att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du är också strukturerad och har hög ekonomisk medvetenhet.

Ansökan
För att söka tjänsten, registrera ditt CV och ditt personliga brev på www.fasticonjobb.se och tryck på sök jobbet.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sabina Skelton på sabina.skelton@fasticonkompetens.se eller på 0734-15 43 eller Jennica Klaman på jennica.klaman@fasticonkompetens.se 0734-15 43 22

 

 Ansök nu

Stockholm stad

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Byggprojektledare för stadsutvecklingsprojekt