Domstolsverket

Registrator/arkivarie

Arbetsbeskrivning

Som registrator och arkivarie på Domstolsverket och Notarienämnden kommer du att dels ha ett samordnade ansvar för registatorsfunktionen och myndigheternas arkiv och dels att delta i Arkivenhetens löpande arbete. Arbetet omfattar en heltidstjänst, fördelat på 50% registatorsuppgifter och 50% arkivarieuppgifter.

Som registrator ansvarar du för diarieföring samt löpande stöd och service till medarbetare och chefer på Domstolsverket. Du ansvarar bl.a. för postöppning, diarieföring av nya ärenden, löpande registrering och avslut av akter, framtagande av akter ur arkivet och sökningar i diariet. I rollen att medverka till att utveckla myndighetens ärendehantering och utforma riktlinjer och anvisningar. Som arkivarie ansvarar du för arkivvård och löpande uppdatering av myndigheternas arkivredovisningar.Kvalifikationer

Du är mycket väl insatt i arkiv- och offentlighetslagstiftningen och Riksarkivets föreskrifter samt har erfarenhet från tillämpning av verksamhetsbaserad arkivredovisning. Du har även erfarenhet av kursplanering och undervisning. Arkivarbete på statlig myndighet är meriterande.

I grunden har du en akademisk utbildning innefattande 60 högskolepoäng arkivvetenskap eller motsvarande.

Som person är du självgående, initiativtagande, noggrann och serviceinriktad. Du är också strukturerad och kvalitetsmedveten samt har god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är kreativ, uthållig och har förmåga att hantera ett stundtals högt tempo. Du ska även ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa kollegor.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1 
Lön: MånadslönAnsökan

Sista ansökningsdag: 2017-07-14
Arbetsgivarens referensnummer: 1072-2017

 

Kontakt

Klara Lutti
Enhetschef
0701-808297
klara.lutti@dom.se

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63Övrigt

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Kontor & Administration Övrigt


Senaste jobben från Domstolsverket

Alla jobb hos Domstolsverket

Liknande jobb Registrator/arkivarie