Avesta kommun

Timvikarier till vård och omsorg

Arbetsplatsbeskrivning

Något fantastiskt händer i Avesta! 
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi erbjuder dig ett arbete där du tillsammans med kompetenta arbetskamrater är med och gör skillnad varje dag. Arbetet i omsorgsförvaltningen kännetecknas av god kvalitet så att brukarna upplever trygghet, har inflytande och får ett bra bemötande. 
När du är anställd hos oss har du också tillgång till nyrenoverat gym alla dagar i veckan, fria bad och andra friskvårdsaktiviteter som anordnas. 
Inom omsorgsförvaltningen kan vi erbjuda flera olika spännande och utmanande arbetsställen. 
Som timvikarie inom vård och omsorg kommer du att arbeta på någon/några av nedan angivna enheter vid ordinarie personals semester. Du kommer att ha ett nära stöd av såväl arbetskamrater som närmaste chef. 

Urvalet sker löpande, så tveka inte, skicka in din ansökan redan idag! 

Arbetsbeskrivning

Vård och omsorgsboenden är en bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje brukare har ett eget rum. Du är behjälplig med personlig omvårdnad, som på- och avklädning, hjälp vid matsituationer och hygien. Arbetet innebär dag, kväll och helgjobb. 

Arbete inom Nattpatrullen innebär att du åker hem till brukare på natten och utför tillsyn, åker på larm, ger medicin och är behjälplig vid omvårdnadsinsatser. Arbetet innebär nattschema, även helger. B-körkort krävs. 

Inom hemtjänsten åker du själv eller tillsammans med en kollega hem till brukarnas bostad och är behjälplig med bl.a. personlig omvårdnad, som på- och avklädning, hjälp vid matsituationer och hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag, kväll, helgjobb. B-körkort krävs. 

På ett gruppboenden är din främsta uppgift är att möjliggöra brukarens ökade självständighet hos brukare med funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. 

Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för brukare med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning i personens hem. Du är behjälplig med personlig omvårdnad, som på- och avklädning, hjälp vid matsituationer, hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

Kvalifikationer

För att trivas hos oss på omsorgen tror vi att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag. 

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och innehar en personlig mognad. Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt för oss. För att arbeta hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga, det vill säga att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en förmåga att sätta dig in andras perspektiv och du kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Det krävs också att du är flexibel och har stor respekt för dina medmänniskor. 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och sköta självservice är också ett krav. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar du bör därför ha en fysik som klarar detta. Om du har undersköterskeutbildning, social utbildning eller annan för arbetet relevant utbildning är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från vårdnära yrke sedan tidigare. 

Om du inte redan är utbildad så kanske det här jobbet är det som får dig att välja bana! Framtiden finns i yrket - Var med och gör skillnad! 

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-13

Referensnummer: A693565/2017

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Maria Gustavsson
Enhetschef Bemanningsenheten
0226-64 58 47 (säkrast 7:30-9:00)
maria.gustavsson@avesta.se

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se: www.avesta.se/Lediga jobb/Fackföreningar

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 13 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Timvikarier till vård och omsorg