Avesta kommun

Planarkitekt/planingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Något fantastiskt händer i Avesta! 
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Gränslandet Västmanland-Dalarna har sedan medeltiden präglats av järnhanteringen. Än idag har vår kommuner omfattande internationellt konkurrenskraftig industri inom metallteknikområden. Den långa historien har också avsatt spår i kulturmiljön som i alla våra kommuner har världsklass, allt från järnhyttor, bergsmansbyar och herrgårdar till 1900-talets modernistiska arkitektur. 

Våra tre kommuner har en mängd trivsamma genuina och moderna boendemiljöer liksom goda kommunikationer till t.ex. Stockholm, Mellansverige och Norrland. 

V-Dala Miljö- och byggförvaltning handlägger och förvaltar miljö-, kart-/mät- och plan-/byggfrågor för tre kommuner i norra Västmanland och södra Dalarna - Norberg, Fagersta och Avesta. Förvaltningen har idag drygt 50 personer anställda och är fördelade i fyra enheter; Miljö, Kart och mät, Plan och bygg samt en förvaltningsadministration. 

Som planarkitekt/planingenjör kommer du att tillhöra Plan- och byggenheten. Här är vi idag 14 anställda som är jämt fördelade på plan- respektive bygglovsverksamheterna.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten innebär det att ansvara för detalj- och översiktsplanering, författande av program och andra utredningar som sammantaget är viktiga och nödvändiga bidrag till våra tre kommuners utveckling. Du kommer att arbeta med ärenden i alla tre kommunerna med vad det innebär av breda kontaktytor och varierande sammanhang 

Arbetet bedrivs projektorienterat i nära samarbete med andra enheter inom Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning och med kommunernas andra verksamheter och förvaltningar liksom med regionala organ som länsstyrelsen. Du ansvarar själv för att driva dina egna planprojekt samtidigt som hela plan- och bygglovsgruppens erfarenheter och kunskap tas tillvara genom formell och informell samverkan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som arkitekt, planarkitekt eller annan utbildning som vi kan bedöma likvärdig. Alternativt är du utbildad planingenjör eller samhällsplanerare med god och praktisk erfarenhet av utformningsfrågor i den byggda miljön. 

Du bör ha goda kunskaper och färdigheter inom AutoCad, Focus detaljplan, GIS och de vanliga illustrations- och layoutprogrammen. Du ska ha goda generella datakunskaper för ditt dagliga arbete. 

Som person vill vi att du är serviceinriktad, är tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du har intresse av och förmåga att vilja hjälpa andra samt på ett smidigt och lyhört sätt kommunicerar för att hitta och leverera bra lösningar. 

Du är kvalitetsmedveten vilket både innebär noggrannhet och kunskap om mål och kvalitetsstandard. Du lägger stor vikt vid detta och styrs av mål i ditt arbete. Du bör vara både initiativrik och kreativ där du utifrån arbetsuppgifterna kommer med idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken vilket skall leda till resultat och utvecklar verksamheten. 

Erfarenheter av att arbeta i kommunalt politiskt styrd organisation är meriterande. 

B-körkort är ett krav då tjänsten innebär resor över ett större geografiskt område. 

Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-25

Referensnummer: C13748/2017

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Pål Anders Stensson
Enhetschef Plan- och byggenheten 
0226-64 50 50
pal-anders.stensson@avesta.se

Facklig företrädare

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare: https://www.avesta.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/fackliga-organisationer/

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer:  Avesta kommuns hemsida

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Planarkitekt/planingenjör