Avesta kommun

Lärare till Lärvux

Något fantastiskt händer i Avesta! 


Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Lärvux är kommunens särskilda utbildning för vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Lärvux erbjuder deltagarna möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens i syfte att stärka sin ställning i arbets-och samhällslivet samt att främja sin personliga utveckling. 

Vi söker dig som är engagerad lärare med stort intresse för målgruppen. Hos oss får du vara med utveckla den nya särskilda utbildningen för vuxna. Antar du utmaningen?

 

För mer information: http://www.avesta.se

 

 

Arbetsuppgifter:

Du kommer att undervisa på grundläggande nivå inklusive träningsskolenivå samt, om sökande finns, även på gymnasial nivå. All undervisning, lektions- och kurstid anpassas utifrån varje deltagares behov och förutsättningar samt erbjuds året om. I undervisningen används tex datorer, iPad med olika appar och för vissa Flexiboard med talsyntes. Du kommer tillsammans med lärarkollegan vid Lärvux ha en nyckelroll i genomförande av planerad verksamhetsutveckling. Ni kommer att jobba i nära samarbete med studie- och yrkesvägledare och på uppdrag av vuxenutbildningens rektor. I tjänsten finns också utrymme för kollegialt utbyte och nätvärkande med andra kommuners särskilda vuxenutbildning. 

I ditt uppdrag ingår också kartläggning, upprättande av individuella studieplaner, betyg och bedömning samt dokumentation.

 

 

Kvalifikationer:

För att vara behörig att undervisa i särskild utbildning för vuxna måste du som huvudregel ha en speciallärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning. Dessutom krävs förskollärar- eller lärarexamen eller motsvarande. Du blir även behörig om din behörighetsgivande examen omfattar inriktning eller specialisering mot utvecklingsstörning. 

Du har kunskaper om och intresse för digital teknik och ser detta som en tillgång. Du har också ett stort intresse för att utveckla och användandet av digitala resurser och verktyg i undervisningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar och kunskaper inom alternativ och kompletterande kommunikation. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här tjänsten krävs det att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Du behöver också vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt samt kunna arbeta självständigt med målet i fokus driva dina egna arbetsprocesser. 

För att passa in i rollen är det viktigt att du som lärare leder och organiserar ditt arbete så att en trygg, respektfull och samarbetsvänlig lärandemiljö skapas och att du kan anpassa undervisningen utifrån olika individers förutsättningar och studiemål. 

God kunskaper i svenska språket är ett krav. 

Om du tycker att ovanstående beskrivning stämmer in på dig, sök redan idag! Vi ser fram emot att läsa din ansökan 

 

 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

 

 

Övrigt:

FÖRMÅNER 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

 

 

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-02

Arbetsgivarens referensnummer: A694630/2017

 

 

Upplysningar lämnas av:

Marie Hjelm
Rektor Vuxenutbildningen
Telefon: 0226 64 50 77
E-post: 
marie.hjelm@avesta.se

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 juli . Arbetsort : Avesta, Dalarna . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare till Lärvux